Under konstruksjon

Siste fra fronten

Det er begynt å dukke opp kvasi-publikasjoner på internett. I forsøk på å etterape mediene håper de på større gjennomslagskraft for sine tanker enn gjennom vanlig skriving. I første omgang tenker jeg da på vrwc og libertas - en TV-kanal, og en avis.

VRWC er for intern-tv å regne. Den har ikke folkeopplysning som mål, men er ment som propaganda. Det legger heller ikke skjul på det, og sier at den er "tidvris etterettelig alltid høyrevridd" og velger sitater som riktignok er sagt, men ment helt annerledes. På den måten legger de ord i andre menneskers munn, og kan gjøre det siden de jo innrømmer at de er "100% høyrevridd". Til denne retten holder det ikke med en klype salt.

Libertas er en form for avis, som forsøker å låne av publikasjoners autoritet ved å etterape deres form. De publiserer derfor ved hjelp av acrobat formatet, som er noe irriterende. Men men.. de om det. Det siste publikasjonen da jeg var innom, handlet om statens domminans over tankene.

Det finnes ikke noe lignende kvasi-journalistisk fremstøt fra venstresiden. I det minste ikke som jeg har sett. De er som gått under jorden, forduftet. Mest ser det nå ut til at det bare er en gjeng raddikale drømmende mote-sosialister igjen i verden, og ingen "ekte" kommunister. Kommunismen er så gjennomført slaktet, at å ytre ordet leder tankene til massemord og undertrykkelse.

Det morsomme er at når Libertas henviser til Orson Wells 1984 for å kjempe for liberalismen, glemmer de at wells var kommunist. Det han advarete mot i sin bok var hvor galt det kunne gå, ikke mot ideen som sådann. Det er ikke først og fremst den ene eller andre politiske retning han kritiserer, men formen på systemet (hva enn det måtte være). Når han skriver "All animals are equal, but some are more euqal" er ikke det bare en kritikk av stalin.. Det kan også forstås som en kritikk mot noe han enda ikke hadde lest: objektivismen, og ideen om "vi som driver verden fremover". Selv om alle er like, er det klart at noen - vi som driver verden fremover - er likere enn andre, og dermed har rett på alt vi kan fcå tak i (forsvart gjennom eiendomsretten).

I Norge er staten forstått som undertrykker, ideen om kommunisme er forkastet, og idealene hører til liberalismen. Når de så benytter seg av utopiske sitater fra kommunister er det derfor viktig å sette dem i rett lys: I et politisk lys. "Bare staten kan være fascistisk og totalitær". Men det var aldri det som var meningen for forfatterene.

Totalitære regimer opererer uavhengig av politisk posisjon. Den kan oppstå både på høyre og på venstresiden. Derfor må folket være i stand til å korrigere venstresiden gjennom stemmer, og høyresiden gjennom staten. Bare folket kan bekjempe totalitære tanker, også når de er indoktrinerende - også når de er private!

Vi er så vandt til å tenke individualistisk, at vi enda ikke klarer å tenke strukturalistisk. På den måten er det bare hvor samfunnet overkjører privatpersoner gjennom juss vi ser det totalitære monsterets hode, og ikke hvor våre tanker villedes av de kooporative kapitalinteressers prekener. Faren ligger begge steder, det er ikke en politikk vi skal vokte oss for (som politikerene mener og peker på hverandre (og kvasi-journalistene)) det er typen politikk.

skrevet av IT @ 4:37 AM,

0 Comments:

Post a Comment

<< Home