Under konstruksjon

Tabloide hemorider

Vampus skriver sin egen tabbeliste for regjeringen, etter at dagbladet publiserte sin. Alt kommer i kjølvannet av regjeringens skryteliste.

Dagbladet nevner noen av regjeringens løftebrudd, og det er klart: Dersom regjeringen ikke har fått gjennomført alt de lovte at de skulle få gjort i løpet av regjeringstidens sin nå, når skal de da få gjort det?

Vampus' hovedankepunkt er regjeringens uenigheter og konstante krangling seg imellom. Når du leder pariet som er kjent for å ha tidenes partilojalitet, så er det ikke annet å vente enn problemer når man skal samarbeide med fritenkende, fritt-talende og uhøvlede raddiser fra SV. Av og til lurer jeg på om de egentlig VIL ha kommunistitsk tyrani og totaliserende fascisme, eller om det bare er noe de sier for å få stemmer.

Det er viktig å skrive tabbelister som ikke handler om politikk, men som er passe tabloide slik at vi kan kjenne oss igjen i kritikken. Skrytelisten til regjeringen er totalt uinteressant for folk flest, den handler stort sett om flere barnehageplasser og flere i arbeid. Politikk er så ansiktsløst, så kjedelig, så u-menneskelig.

Toppolitiken er ikke først og fremst politikk, men underholdning. Når skal de lære? Det siste vi er interessert i, er å kritisere AP, SV eller Senterpariets politikk. Det vi er interessert i, er kranglingen mellom presidenter som har fått kontorer for nær hverandre, og om hvem som har lov til å kjøre hvilke biler. For jo mer vi klarer å distrahere oss med ubetydelig nonsense i tabloidisfæren, jo mindre behøver vi å vite om pratienes politikk. Den er kjedelig og så forbannet demokratisk. Tross alt - her spør de oss hvert fjerde år om hvem som skal styre, men har de noen gang spurt oss om VI har lyst til å bestemme det? NEI! Vi har lyst på BigBrother på tinget: Krangling og intriger. Jeg foreslår følgende skryteliste neste år:

1) Hadde sex på statsministerpulten, og la bildene ut på Flickr
2) Vant over Siv Jensen i armbakk
3) Klarte å legge en 40 centimeter lang uavbrutt kabel oppå toalettlokket
4) Var full under spørretimen, og svarte på alle spørsmål med kroppslyder
5) Banket opp alle som sa de hadde større oppslutning enn meg

Tro meg - DETTE er en skryteliste folk har lyst til å lese. En som vinner stemmer, og som derfor gir vårt modne liste-folk, vårt Naiv-super-ensemble, den filosofiske legitimering som den behøver.

skrevet av IT @ 4:46 AM,

0 Comments:

Post a Comment

<< Home